Temperówka do czekolady INFINITY MX została zaprojektowana
specjalnie do pracy z inkluzjami wielu różnych typów i rozmiarów,
zwykle do 10 mm. Jest wyposażony w ślimak zamiast pompy i ma
zbiornik o pojemności 75 kg. Minimalna ilość czekolady wymagana
podczas temperowania wynosi 15 kg (w tym 5 kg nasion) w przypadku
stosowania metody 1 poniżej. W przypadku korzystania z metody 2
wymagane jest tylko 12-13 kg czekolady. Gdy czekolada zostanie
zatemperowana, MX będzie kontynuował pompowanie, aż pozostanie
tylko 5 kg czekolady.
Dzięki wymiarom 600 mm (szer.) x 660 mm (gł.), MX zajmuje znacznie
mniej miejsca niż tradycyjna maszyna kołowa lub temperownica o
równoważnej wydajności. Czekolada jest ręcznie temperowana przy
użyciu nasion (wstępnie temperowana czekolada w postaci
chipsów).
SPECYFIKACJA TECHNICZNA
Udźwig roboczy: min 5 kg - max 75 kg
Nadaje się do wtrąceń do 10 mm
Maksymalne natężenie przepływu: 700 kg/godz.
Środowisko pracy: max 20°c
Sterowany M5763503 sterownikiem PLC ze sterowaniem za pomocą ekranu
dotykowego
Zdejmowany ślimak
Programowalny tryb wpłaty
Ogrzewanie bezpośrednie
Cyfrowa regulacja temperatury
Cała stal nierdzewna
Wymiary: (szer.) 600mm x (gł.) 660mm x (wys.) 940mm
Jednofazowy, 208-240V, 50-60Hz
Maksymalny pobór mocy: 2,0 kW
Maksymalny prąd: 8,5 ampera
Nie jest potrzebna instalacja wodno-kanalizacyjna
Głowica deponująca INCLIUDED
ODPUSZCZANIA