Ogólna charakterystyka
Typ: Elektryczny piec konwekcyjny z dwiema nakładającymi się na
siebie komorami pieczenia
Pojemność:
o Dolny piekarnik: 10 blach o wymiarach 60x40 cm
o Górny piekarnik: 6 blach (lub 5 w niektórych wersjach) o wymiarach
60x40 cm
Wymiary zewnętrzne (dł. x szer. x wys.): 900 x 900 x 2102 mm
Waga całkowita (bez tac): ok. 510 kg
Moc i moc
Zasilanie: 400/230V 3/N/PE 50 Hz
Moc zainstalowana:
o Dolny piekarnik (10 blach):
15,8 kW (z technologią natryskową)
19,8 kW (z urządzeniem parowym)
o Górny piekarnik (6 blach):
9,3 kW
Zabezpieczenie elektryczne:
o 3 x 16 A (dla górnego piekarnika z 6 blachami)
o 3 x 32 A (dla dolnego piekarnika z 10 blachami)
Układ sterowania
Sterowanie cyfrowe MIWE FP
Panel sterowania z fizycznymi przyciskami i wyświetlaczem (nie
ekranem dotykowym)
Zaawansowane programowanie:
o Gotowe receptury
o Możliwość tworzenia i dostosowywania nowych przepisów
Precyzyjna regulacja temperatury i wentylacji
Funkcje gotowania i zarządzanie parą
Wymuszona wentylacja z regulowaną prędkością
Technologia MIWE Flexbake zapewniająca® równomierne
pieczenie
Tryb ekologiczny MIWE dla oszczędzania energii
Wytwarzanie pary:
o Opcja ze zraszaczem wodnym lub urządzeniem parowym
Okap kuchenny z systemem R5861808 odprowadzania oparów
Bezpieczeństwo i czystość
Automatyczny system czyszczenia MIWE Cleaning Control
Zamykanie drzwi za pomocą zabezpieczającego kodu PIN
Wzmocnione uszczelki i drzwi z podwójnymi szybami
Szablon odpowiedni dla:
Piekarnie i cukiernie prowadzące produkcję bezpośrednią
Sklepy, które potrzebują świeżego gotowania na miejscu
Supermarkety z kącikiem piekarniczym
Laboratoria gastronomiczne z potrzebami w zakresie szybkiego i
jednolitego gotowania
Placówki gastronomiczne, które wymagają elastyczności i
efektywności energetycznej